12.4.2013

Moskovan pata

Pari lukijaani kyseli mitä on lempiruokani Moskovan pata. Tässäpä teille maan mainioin pataohje - ja niin hyvää, kannattaa kokeilla vaikka heti, sillä viikonlopuksi on luvattu vesisadetta :(

Pataan tarvitaan:
n. 800g naudan paistia paloina (possu on tähän liian rasvaista)
3-4 rkl vehnäjauhoja
pari suolakurkkua (huom. EI maustekurkkua)
2 rkl hunajaa
sipulia maun mukaan
pala aurajuustoa
lihalientä
1 prk smetanaa

Itse teen tämän suoraan valurautapataan, jossa ensin hellalla paistan lihat ja sipulin. Lisään joukkoon vehnäjauhoja ja sulatan sinne myös aurajuuston. Seuraavaksi lisätään pieneksi pilkotut suolakurkut ja pari ruokalusikallista hunajaa. Lopuksi lihalientä joukkoon niin, että lihat peittyy.
Laitan kannella peitetyn padan uuniin 200 asteeseen tunniksi. Vähennän lämpöä 150 asteeseen ja lisään samalla pataan smetanaa. Sekoittelen soosin tasaiseksi. Kannen voi jättää pois ja antaa padan hautua vielä puolisen tuntia.
Itse tarjoan tämän hyvän perunamuussin kanssa, mutta Äitini laittaa tämän kanssa riisiä. Hyvää molempien kanssa. Lapsiin meillä uppoaa paremmin tuo muussi.
Tämä ruoka ei pelästy, vaikka sitä hauduttaisi pidempäänkin. Talvella teen tätä myös leivinuunissa yön yli hauduttaen, mutta silloin kannattaa lihana käyttää sitä rasvaisempaa possua, niin ei pääse yöllä hyvä ruoka kuivahtamaan.
Tässä vastaava ohje Kodin kuvalehden sivuilta. Kuva samasta paikasta.

Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti