12.5.2013

Kiireinen toukokuu

Nyt on ulkona niin paljon puuhaa...
Laitoin orvokkeja ulkoruukkuihin kuistille toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Olikin jo jäniksien syömät koristekaalit aikansa eläneet. Samoin ostin Agrimarketista orvokkiamppeleita vain 3,95 kpl. Tätä voisi sanoa jo edulliseksi. Agrimarketista olen aina saanut tosi hyviä taimia: katsokaa nyt vaikka näitä orvokkien juuria. Kyllä on näköä ja kokoa.
Kevätlannokset on levitetty, mansikkamaa perattu.
Perennoja alkaa pikkuhiljaa nousemaan ylös. Kaikki viime syksynä maahan laittamani sipulit ovat ilmeisesti mädäntyneet maahan, sillä mitään ei ole noussut ylös. Laitoinkohan ne kuitenkin liian syvälle? No, narsissitkin ovat nyt vasta nupullaan, joten on aika myöhässä tässä minun ranchilla tämä kevät.
Maissitkin ovat jo hyvässä kasvussa. Ehkä vähän liiankin hyvässä, sillä ulkona on vielä yöpakkasia ja niitähän ei saa ulos kasvamaan.
Ensimmäinen yritys Lobelioiden kasvatuksessa meni pieleen, mutta tässä on nyt tulossa uusi satsi. En oikein edes tiedä mitä ensimmäisten kanssa tapahtui ja nyt olenkin epävarma tämän toisen kierroksen kanssa. Katsotaan koska uskallan koulia nämä. Tosin kaupasta saa tähän aikaan jo kukkivia isoja puskia, joten taidan antaa näidenkin mennä kompostin puolelle...
Paprikat ovat alkaneet kukkimaan. Heikoimpia taimia on saanut heitellä pois. En saanut kukista tarkkaa kuvaa, sillä ei taida tällä valokuvaajalla olla tarpeeksi vakaata kättä niin tarkkaan hommaan. Tämänkin kuvan ottamisen jälkeen paprikat ovat kasvaneet valtavasti.
Tämän lisäksi täytyy myös karaista taimia. Vappuna taimet pääsivät ensimmäisen kerran nauttimaan kevätauringosta kasvihuoneeseen. Sen jälkeen ne ovatkin käneet säännöllisen epäsäännöllisesti karaistumassa. Yöksi niitä ei ole voinut sinne jättää, sillä viime yönäkin lämpö painui kasvihuoneessa pakkasen puolelle.
Hinku olisi jo todella kova: saada taimet kasvihuoneeseen, pojalle porkkanat kylvettyä, maissit ulos, kesäkukat ruukkuihin ja yrtit kasvuun.
Kärsimättömällä ihmisellä ei ole nyt kivaa.

Miia

1 kommentti:

  1. Itse istutin eilen 19.5. maissit ulos, kun ne alkoivat kellastua kasvihuoneen kuumuudessa.

    VastaaPoista