5.5.2013

Maitotölkkejä...

 Olen saanut naapureiden kesken lempinimen 'tölkki Miia'. Innoitusta on varmaan tullut nimistä 'kassi Alma', 'pullo Jussi', 'kukkaron Matti' tai 'james Bond' (oma lempparini).
Kaikki lähti tekstiviestistä parille naapurille: 'Apua! Omatuotantoni ei enää riitä. Lahjoittakaa epätoivoiselle naapurillenne tyhjät maitotölkkinne, jotta saan kaikki taimeni omiin purkkeihinsa. P.S. Saatte kyllä purkkinne takaisin kesän kynnyksellä, ehkäpä jollain täytteellä...'
No, tilannehan on nyt se, että koiraa lenkittäessäni palaan kotiin kassillinen tölkkejä mukanani. Jokainen naapuri huutelee ovenraosta hakemaan heille kertyneet maitotölkit. Jee! Kyllä minulla on hyvät naapurit. Saapi vaan nähdä kuinka kauan lisänimi säilyy. Tölkkejä on kyllä jo tarpeeksi, tiedoksi siis kaikille naapureille :). Ensi vuonna aloitan OMIEN tölkkien keräämisen jo elokuussa - JA säästän kaikki mahdolliset kukkapurkit kesäkukkaostoksistani.
Kuten kuvasta näkyy, niin osa taimistani on jo käynyt nurinpäin lattiallakin. Ei sitten vaijereiden varaan Äijäni rakentama taimihylly pysynytkään vaaterissa, vaan kippasi hyllyllisen taimia lattialle.
Nyt on alkanut tölkkien ulkoiluttaminen: puoli tuntia aamulla tölkkien kantoa kasvihuoneeseen ja puoli tuntia illalla samaa rallia sisälle päin. Ei ole tämän kotiviljelijän arki tylsää.

Miia

2 kommenttia:

  1. Sullakin on noita taimia ihan reippaasti! Mulla on tyly kohtelu taimilleni. Minkä kerran kasvariin tai lasitetulle parvekkeelle vien, takaisin sisään ei ole enää asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tuolla kasvarissa lämpö laskee yhtä alas kuin ulkona, joten on vähän pakko näitä vielä kanniskella. Jos vaikka Äijä sais jonkun lämmittimen sinne, niin ei tarttis enää naureskella tätä mun jumppaa...

      Poista