30.3.2013

Ikkunallani on ruuhkaa,

siis kääk!
Ikkunallani on ruuhkaa: siellä on nyt koulittuna 35 paprikan tainta, neljää eri lajiketta. Tomaatin  taimia koulin eilen (vain) neljä, mutta lisää on tulossa: vielä koulimisvuoroaan odottavat amppelitomaatti ja keltainen kirsikkatomaatti. Pikkuruiseen kasvihuoneeseeni mahtuu korkeintaan 15 tainta. Suunnitelmani oli, että puolet olisi tomaatteja, sillä minä eläisin pelkällä tomaateilla :). Sitten pitäisi olla ainakin neljä paprikaa ja pari kurkkua.
 Plan B: Kasvihuoneeseen jotain? Ja ehkä kasvihuoneen aurinkoiselle seinustalle ulkopuolelle jotain? Nyt siis pitääkin tutkia, mitä voisi mahdollisesti kasvattaa ulkosalla ja mitä ahdan kasvihuoneen puolelle. Mieheni kyllä näppärästi tekee kasvualtaita ulos, jos tarve niin vaatii. JA minullahan on vielä muutama ylimääräinen parvekelasikin olemassa, jos vaikka tarvitsee tehdä kasvulaatikoille kannet... (jos ei muuten, niin harakoiden kiusaksi).
 Tässäpä vielä kuva helmikuun kylvöistäni.
 Ja tässä maaliskuun.
Kukkasista laitoin samettikukkaa kasvamaan sen vuoksi, että olen kuullut sen torjuvan joitain tuholaisia. Olisikohan ollut kirvoja? Pikainen googlaus tuotti seuraavan tuloksen yrttitarha.fi -sivustolta: Karkottajakasveista tehokkaimpia ovat aaprotti, iisoppi, kehäkukka, koiruoho, liperi, samettikukka ja valkosipuli. Sitä ei kylläkään tarina kerro, että mitä näillä karkotetaan, mutta pääasia, että jotain karkotetaan :). Että eikun vielä kehäkukan siemeniäkin hakemaan.
Päivisin kasvihuoneessa lämpötila nousee jo hyvin yli 15 asteen, ei varmaankaan mene kauaa, että voin siirtää taimia kasvihuoneen puolelle. Sillähän tämä ikkunaruuhkakin sitten selviää.

Miia

5 kommenttia:

  1. Uusimmassa KotiPuutarha lehdessä on kokonainen artikkeli samettikukista. Sen mukaan samettikukka karkottaa ankeroisia. Ostin viime keväänä pari kääpiösamettikukkaa ja ne kukkivat kiitollisesti pitkään. Muodostivat kauniin puskan. Suunnitelmissa on ostaa taimet taas tänä keväänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin käydä ostamassa uusi KotiPuutarha lehti. Olen muutenkin suuri puutarhalehtien kuluttaja....

      Poista
  2. Sama meininki täälläkin. Tomaattia pukkaa ja vähän muutakin. Ikkulaudat ovat täynnä ja kaikkia siemeniä en ilmeisesti pysty siitä syystä kylvämään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi :)
      Itse ajattelin lahjoittaa taimia naapureille. Varsinkin cayenne paprikaa voi kasvatella sisällä ruukussa ihan hyvin, joten on oikein mukava pikku tuliainen. Tosin lahjoitusoperaatio täytyy käynnistellä pikkuhiljaa, jotta saan lisää tilaa ikkunalaudalle...

      Poista
  3. Tervehdys ! Olit käynyt blogissani ja tulin sitten vastavierailulle :) Sinulla on hieno blogi, kauniit värit. Kiva löytää uusia puutarhablogeja.

    VastaaPoista