24.3.2013

Pääsiäinen...

tuli vähän yllättäen. Huomasin torstaina, että sunnuntaiksi pitäisi olla valtava määrä virpomisoksia tehtynä, jotta poistu pääsee kiertelemään naapurustoon. Hän kun vielä ilmoitti, että kaikki lähinaapurit kierretään.... eihän tässä olekaan kuin n. 40 taloa.
Perjantaina sitten hommiin: poitsu kävi keräämässä ison kasan oksia ja minä niitä sitten koristelemaan. Siinä sulat pöllysivät ja rautalankaa kului, kun oksia alkoi valmistua. Poitsun kärsivällisyys riitti ihan kahden oksan tekemiseen, joten minullehan ne loput jäivät. Ei se mitään, mukavaa niitä on näperrellä. Tänään vielä pistettiin rairuohoa itämään ensi viikonloppua varten.
 Meidän pääsiäiseen ei montaa traditiota kuulu, mutta tässäpä listattuna kaikki:
- virpominen palmusunnuntaina
- rairuoho ja tiput
- narsisseja ulos ja sisälle
- suklaamunien piilotus pitkän perjantain iltana
- karitsanpotkaa uunijuureksilla pääsiäissunnuntaina
Hyvää pääsiäistä kaikille!

Miia

2 kommenttia:

  1. Minäkin väsäsin vitsoja ja hyvä, että väsäsin. Meillä ei käynyt yhtäkään virpojaa :( Pihasta on kyllä kaadetty useampi puu, joten etupiha on täynnä risukasoja. Taisi risukasat karkottaa virpojat. Nuo virpomispalkkioksi ostetut suklaat varmaan nyt homehtuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin virpojien määrä oli pettymys :( Vain kymmenkunta ihanaa noitaa kävi ovemme takana. Loput virpomispalkat menikin eilen illalla omiin suihin :) Täytyy varmaan pikkuhiljaa myöntää, että naapurustomme lapset kasvavat ja vanhenevat, eivätkä enää halua virpoa. Itsehän en vanhene ollenkaan :D

      Poista