10.3.2013

Kevättä totta tosiaan ilmassa,

 Kävin tänään ostamassa narsisseja, kotoisammin narskuja. Eihän ne kauaa tällaisessa lämpimässä sisäilmassa kestä, mutta en vain voi vastustaa, sillä narsissit ovat varma kevään merkki. Aurinkokin on paistanut viime päivinä aivan mahdottomasti ja paprikoiden taimet ovat siitä aivan villiintyneet. Voi kun eivät vain kasvaisi pituutta - tuleepi muuten honteloita taimia ja saan totta tosiaan olla kesän kynnyksellä hakemassa oikein kasvatetut taimet taimikaupasta.
 Sain töistä myös ylikasvaneita narsisseja pari ruukkua. Ajattelin, että annan niiden nyt kuivahtaa ja kuihtua, pistän ne uuteen multaan ja siirrän kasvihuoneeseen. Ulkona on minulla ollut pakkasessa myös ruukullinen helmililjan sipuleita, jotka siirrän myös kasvihuoneeseen odottamaan lämpöisempiä päiviä. Saas nähdä kuinka näiden sipuleiden käy. Syksyllä kukkapenkkeihin laittamani narsissien sipulit meinasivat jo lähteä kasvuun, joten jännitettävää on lumien sulamisen aikaan myös sillä saralla. Mahtavatkohan enää jaksaa keväällä lähteä kasvuun uudelleen?
Tänään lopulta koulin loputkin paprikoiden taimet: Californian Wonderin ja punaisen puikulapaprikan. Nyt ikkunallani on kolmekymmentä paprikan tainta, joten on ihme, jos ei niistä mikään lopulta päädy keväällä kasvihuoneeseen asti...
Tässä vielä kuva naistenpäiväksi saamistani tulppaaneista. Tämä amatöörihortonomi ihan itse sai ne laitettua kauniisti maljakkoon. Ovat ihanan aurinkoisen värisiä.
 Vielä pitäisi saada verhot vaihtoon, niin alkaisi kotikin pikkuhiljaa valmistautua kesää varten.

Miia

3 kommenttia:

  1. On nuo tulppaanit vain ihanan näköisiä ja tuovat mukanaan lupauksen keväästä. Sain vihdoin paprikan siemenet multaan. Meinaan niitä viljellä vain ruukussa, joten valitsin pieniä lajeja.

    VastaaPoista
  2. Blogissani on sinulle haaaste!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Pirkko haasteesta. Palaan siihen lähiaikoina.
    Kevät on mahtavaa aikaa, kun pääsee touhuamaan kaikkea uutta, ihanaa ja värikästä.

    VastaaPoista